MALAPETAKA BESAR KE ATAS UMAT ISLAM.

Posting ini telah disiarkan sebelum ini pada 15/1/2009. Disiarkan semula untuk ditujukan khas kepada Tuan Guru Nik Aziz Bin Nik Mat yang menolak usaha Penyatuan Umat Melayu Islam Malaysia.

Semoga ALLAH memberikan petunjuk kepada kita semua Umat Melayu Islam Malaysia.

PEMBELA

———————————————————————————————————-

1. Bencana kemusnahan terus melanda UMAT ISLAM. Bencara alam gempa bumi, banjir, ribut, tsunami dan lain-lain mengorbankan lebih ramai UMAT ISLAM di seluruh dunia.

2. Bencana perang dan pembunuhan terus meragut nyawa UMAT ISLAM berabad lamanya TANPA BATASAN KESUDAHAN dan menjadi tajuk berita utama dunia hampir setiap hari!!!

3. NYAWA UMAT ISLAM tidak mengira kanak-kanak atau wanita, bersalah atau tidak, DIFATWA HALAL DIBUNUH oleh TUAN BARAT dalam perang ke atas keganasan.

4. UMAT ISLAM HALAL DIBUNUH atau DITAHAN TANPA BICARA di mana-mana sahaja samada dalam rumah, di pasar, dalam masjid, hatta mungkin di dalam buaian sekalipun!!!

5. AGAMA ISLAM DILABEL OLEH TUAN BARAT SEBAGAI PUNCA KEGANASAN, kemunduran dan kemiskinan.

6. Negara Islam dan penganutnya menjadi PAKSI UTAMA KEJAHATAN dunia dan mesti dihapuskan!

7. Hampir semua NEGARA ISLAM di dunia adalah negara ke-3, mundur, miskin, pengemis dan suka meminta-minta dari TUAN BARAT.

8. Hampir semua NEGARA ISLAM di dunia AMAT BERGANTUNG dan terikat kepada TUAN BARAT seolah-olah SEDANG DIJAJAH semenjak lepas Perang Dunia Ke-2.

9. Hampir kesemua PEMIMPIN ISLAM di dunia AMAT TAKUT dan TIADA KEBERANIAN LANGSUNG mengkritik TUAN BARAT mereka.

10. SEGELINTIR PEMIMPIN ISLAM YANG BERANI seperti Yang Amat Dikasihi Tun Dr Mahathir Mohamad akan disisih, dipencilkan, tidak mendapat sokongan dan diperkecilkan oleh Pemimpin Islam lain sendiri yang takutkan TUAN BARAT.

11. Terdapat PEMIMPIN ISLAM sendiri menjadi talibarut TUAN BARAT memecah-belahkan UMAT ISLAM supaya terus mundur, lemah, bodoh dan berpecah-belah. Ini berlaku di negara kita Malaysia sendiri!!!

12. Pemimpin Islam Dunia Arab pula lebih hina dan jijik kerana sanggup menjadi HAMBA KEPADA TUAN BARAT. Mereka tidak berani mengangkat muka sekalipun kepada TUAN BARAT. Mereka tergamak membiarkan pembunuhan ke atas UMAT ISLAM berlaku disebelah negara mereka sendiri, di depan batang hidung mereka sendiri!!! Lebih jijik mereka TURUT SAMA MEMBANTU pembunuhan ke atas UMAT ISLAM sendiri!!! Masih ingat lagi Perang Kuwait dan Iraq di mana mereka memberikan kemudahan ketenteraan dan turut sama berperang membunuh UMAT ISLAM sendiri.

APAKAH UMAT ISLAM SEDANG DILAKNAT TUHAN KERANA KEBODOHAN SENDIRI???

APAKAH UMAT ISLAM SEDANG DILAKNAT TUHAN KERANA KESOMBONGAN SENDIRI??

APAKAH UMAT ISLAM SEDANG DILAKNAT TUHAN KERANA KETAMAKKAN SENDIRI???

APAKAH UMAT ISLAM SEDANG DILAKNAT TUHAN KERANA TIDAK BERSATU???

APAKAH UMAT ISLAM LAYAK MENDAPAT PEMIMPIN SEPERTI IMAM MAHDI ATAU NABI ISA JIKA MEREKA SENDIRI BODOH, BANGANG, BERPECAH-BELAH, BERMUSUHAN DAN BERBUNUHAN SESAMA SENDIRI???

APAKAH ULAMA ISLAM TIDAK BERASA MALU TERUS BERKHAYAL MENGATAKAN UMAT ISLAM TERBAIK DI DUNIA SEDANGKAN SELURUH DUNIA SEMAKIN MEMANDANG HINA DAN KEJI KE ATAS ISLAM DISEBABKAN SIKAP UMAT ISLAM SENDIRI DITAMBAH PULA DENGAN AGEN PROPAGANDA BARAT???

APAKAH ULAMA DAN UMARA ISLAM TIDAK SEDAR YANG UMAT ISLAM SEKARANG SEDANG DIGAMBARKAN OLEH BARAT TIDAK UBAH SEPERTI KAUM JAHILLIYAH SEBELUM KEDATANGAN NABI MUHAMMAD S.A.W.????

UMAT ISLAM PERLU MELAKUKAN JIHAD!!!

JIHAD UNTUK HIJRAH!!!!

HIJRAH KE ARAH PENYATUAN UMMAH!!!

HIJRAH KELUAR DARI KEMUNDURAN DAN KEBODOHAN!!!

HIJRAH KELUAR DARI KEJAHILAN DAN KEDAIFAN!!!!

HIJRAH DENGAN MENGAMALKAN ISLAM FUNDAMENTAL YANG SEBENAR!!!


Ya ALLAH…. ampunilah kami…dan berikanlah petunjuk kepada kami.

PEMBELA

Advertisements

One Response to “MALAPETAKA BESAR KE ATAS UMAT ISLAM.”

  1. kukuisi Says:

    Dari Al-‘Irbaadh bin Sariyah, r.a., katanya: Rasulullah s.a.w. telah menasihati dan mengingati kami, pada suatu hari lepas sembahyang Subuh, dengan satu nasihat dan peringatan yang sangat-sangat mendalam dan berkesan, yang menjadikan (Pendengar-pendengarnya) menitiskan air mata dan menjadikan hati (mereka) gerun gementar. Lalu berkatalah salah seorang lelaki (di antara kami): “Sesungguhnya nasihat ini nasihat orang yang memberi selamat tinggal, maka apakah pesanan yang tuan hendak pesankan kepada kami Ya Rasulullah? ” Baginda menjawab: “Aku berpesan kepada kamu dengan taqwa kepada Allah, dan mendengar serta taat kepada (pemerintah kamu) sekalipun ia seorang hamba bangsa Habsyi, kerana sesungguhnya sesiapa di antara kamu yang hidup (selepas ku) akan melihat perselisihan yang banyak dan (dengan yang demikian) berjaga-jagalah kamu, jauhkanlah diri dan perkara-perkara baharu (yang diada-adakan dalam agama), kerana sesungguhnya perkara-perkara itu adalah sesat; oleh itu sesiapa di antara kamu yang berada dalam zaman berlakunya yang demikian, maka hendaklah ia menurut jalanku dan jalan khalifah-khalifah (ku) yang mendapat pimpinan lagi beroleh hidayat pertunjuk; berpegang teguhlah kamu kepadanya dengan seteguh-teguhnya.”
    (Tirmizi)
    Menurut hadis Abu Daud, (Baginda bersabda): “Dan berjaga-jagalah kamu! Jauhkanlah diri dan perkara-perkara baharu (yang diada-adakan dalam agama), kerana sesungguhnya tiap-tiap perkara yang diada-adakan) itu bid’ah dan tiap-tiap bid’ah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: